Brieful acestui catalog a venit de la Tempini, un brand cu o valoare incontestabilă în Europa în domeniul designului interior. Designul catalogului nu putea fi diferit: s-a păstrat paleta cromatică, s-a ținut cont de regulile prezentate în manualul de brand Tempini și s-a creat o poveste în care Tempini este prezentat așa cum merită.
Ce am adus nou:
Contemporan și nonconformist sunt doar primele cuvinte care ne vin în minte când vorbim despre Tempini. Când ai un produs high-end, tot ce poți să faci e să păstrezi restul cât mai lowkey, așa încât frumosul să iasă în față cu ușurință.
Acest catalog urma să ajungă la clienți și parteneri, așa că trebuia să folosim un limbaj potrivit și nu protocolar, dar elevat. Fără să fie plictisitor și care să se apropie de valorile de brand și, mai ales, de povestea din spatele unei companii enorme – o poveste umană, care a plecat de la o mică afacere de familie.
30 de pagini, 100 de ani – nu-i o misiune ușoară, dacă te gândești că în toate paginile astea trebuie să scoți în evidență nu doar istorie, ci tot ce are Tempini mai bun. Aici am vorbit despre cum s-a fondat, ce rol a avut compania în domeniul său de activitate, care sunt prestigioșii parteneri și în ce moduri se promovează.
Deloc în ultimul rând, am scos în evidență portofoliul impresionant de proiecte cu care se mândresc.
Designul catalogului a pornit de la acest brief, și, având în vedere culorile ușor anoste și nuanțele de gri, am ales să-i dăm feelingul unei cărți de povești. Când citeam frații Grimm în copilărie, toate cărțile lor începeau cu o literă mare – am folosit asta ca să introducem acel istoric al companiei, schițat printr-o cronologie punctată.
Parteneriatele – așa cum a dorit clientul – au rămas la nivel de prezentare a logourilor, pe când imaginile cu proiecte au fost alese monocrom. Asta pentru că imaginile alb-negru și-au păstrat reputația cum că fac să pară lucrurile eterne. Și să sperăm că și proiectele Tempini vor rămâne.